Masti preparate in casa pentru fata, decolteu si maini

Mastile sunt un adevarat rasfat pentru pielea noastra: nu numai ca rezolva o multime de probleme ale tenului, dar sunt si o modalitate de relaxare. Cu atat mai mult cele facute in casa, cu ingrediente 100% naturale, care sunt eficiente si deloc costisitoare. Alege-le in functie de tipul tenului tau si de eventualele probleme pe care le ai. Important este ca pielea sa fie curata inante de aplicarea mastilor, pentru ca substantele nutritive sa fie bine absorbite. De asemenea, evita contactul cu ochii atunci cand le aplici.

IAURTUL natural este extrem de hidratant si contribuie la micsorarea porilor. Il poti folosi ca atare, pe ten, lasandu-l sa actioneze timp de 15 minute.

ROSIILE ne revigoreaza tenul
Cum se face: Pune in blender doua rosii mijlocii si o lingura de miere, apoi intinde amestecul obtinut pe zone T a fetei si pe decolteu. Dupa 10 minute, clateste bine. Rosiile au actiune antibacteriana, fiind foarte bune pentru tenul gras, cu impuritati.
Pentru: frunte, nas si decolteu.

MIGDALELE ne hidrateaza pielea uscata
Cum se face: Macina un pumn de migdale dulci, amesteca-le cu o lingurita de miere si o lingura de iaurt natural. Aplica amestecul pe piele si lasa-l sa actioneze 15 minute. Clateste cu apa calda. Actiune emolienta si hidratanta.
Pentru: fata si decolteu.

AVOCADO ne catifeleaza pielea
Cum se face: Ai nevoie de un avocado copt. Piseaza-l cu o furculita sau pune-l in blender pana cand devine  o pasta moale. Apoi adauga 2 linguri de iaurt natural si o lingurita de miere. Intinde pasta obtinuta pe fata, gat si decolteu. Avocado este foarte bogat in vitamine si este potrivit pentru orice tip de ten. In plus, stimuleaza productia de elastina si colagen.
Pentru: fata, decolteu si maini.

FULGII DE OVAZ ne repara mainile aspre
Cum se face: Amesteca 4 linguri de apa sau ceai de plante cu 2 linguri de fulgi de ovaz, o lingurita de suc de lamaie si o lingura de ulei de masline. Lasa sa se intrepatrunda ingredientele si apoi aplica pe maini. Relaxeaza-te si dupa 5 minute clateste-te cu apa calduta.
Pentru: maini aspre, dar si ten sau decolteu.

ULEIUL DE MASLINE ne calmeaza iritatiile
Cum se face: Pentru o masca de fata calmanta ai nevoie de o lingura de ulei de masline, un galbenus si cateva picaturi de zeama de lamaie. Amesteca ingredientele pana obtii o pasta omogena. Aplica pe fata si decolteu, dar nu lasa sa actioneze mai mult de 15 minute. Clateste bine.
Pentru: fata si decolteu.