Masti pentru cresterea parului cu ceapa

Ceapa conține o cantitate mare de substanțe utile pentru păr. Pe linga faptul ca ceapa are excelente proprietăți antibacteriene, ea este foarte eficienta in procesul de revitalizare a pielea și mai este un un mijloc foarte bun de conbatere a mătreții. Conținutul ridicat de siliciu, zinc și vitamina C din ceapa duce la întărirea și reînnoirea foliculii de par si chiar previne albirea a parului.
Medicina populara a folosit mult timp în rețete lor ceapa pentru a accelera cresterea parului. Prin utilizarea de zi cu zi a cepii de la chelie parțială, puteți vedea în curând apariția unor noi fire de par.

Masca din ceapa pentru cresterea parului

Se ia o ceapa si se da printr-o razatoare marunta, cu suspensia obtinuta se freca la rădăcinile părului. Apoi se acopera capul cu o folie de plastic si deasupra folie acoperiti cu un prosop cald. Țineți masca timp de 1-2 ore , apoi se spalati capul. Daca ai parul foarte uscat atunci adaugati în masca ulei de ricin.

Masca din ceapa si drojdie pentru cresterea parului

Se ia o ceapa si se da printr-o razatoare marunta, apoi se stoarce sucul de la masa obtinuta. În sucul de ceapa obtinut, se adauga 1 lingurita de ulei de ricin, 1 lingurita de ulei de brusture, 1 lingurita de drojdie uscată și 2 linguri de apă caldă. Se amestecă bine componentele si se lăsa masca timp de 10 minute într-un loc cald. Apoi, se aplică amestecul până la rădăcina părului ,și se imbraca o caciula. După aproximativ o oră, spălați capul cu șampon.

Masca cu ceapa si miere pentru întărirea părului

1 ceapa se rade printr-o o răzătoare mică, iar suspensia obtinută se amestecă cu 1 linguriță de miere. Se aplica masca pe par si se spala dupa o ora cu sampon.

Masca din ceapa pentru cadrea parului

Dați o ceapa verde printr-o mașină de tocat carne, iar compozitia obtinută aplicati-o pe cap. O oră mai târziu, masca poate fi spălată. Daca ai parul foarte gras, in masca se poate adăuga alcool sau coniac.

Masca de par cu miere și ceapă

Părți egale de miere, coniac, chifir și sare de mare se amestecă și se adaugă sucul stors de la o ceapa. Prin miscari de masaj se aplica masca pe par si se acopera capul cu o folie apoi cu un prosop cald. După o oră, se poate spala masca cu sampon.

Masca de par cu ceapa si usturoi 

2 linguri de ulei de brusture trebuie amestecat cu 5 picaturi de ulei de rozmarin. Stoarce sucul de la 1 ceapa mare si cativa catei de usturoi. Sucul obtinut, se amesteca cu ulei si se adauga o lingura de coniac, si galbenus de ou. Aplica masca pe par si frecati în rădăcina părului. O oră mai târziu, masca poate fi spălată cu șampon .

Masca de păr cu ceapa

Părți egale de suc de lamaie, morcovi și ceapa se amesteca bine și se mai adauga 1 lingurita de ulei de brusture sau de ulei de ricin, 1 lingurita de drojdie uscată și 2 linguri de apă caldă. Masca obtinuta se pune într -un loc cald timp de 10 minute. Apoi, se aplica pe par, dupa care se acopera parul cu folie de plastic si un prosop cald. Aceasta masca poate fi spălată după 1 oră.

Masca de par parfumata cu ceapa

Se stoarce sucul de la o ceapa și se adaugă una din următoarele ingrediente : tinctura de caledula, un galbenus de ou , 1 lingurita de miere , ulei de ricin. Apoi puteti adauga aici rozmarin, lavanda si salvie Clary. Aceasta masca este spălată după o jumătate de oră după aplicare, cu sampon .

Cum de a elimina mirosul de ceapa de pe păr după măști

Mastile din ceapa sunt incomode pentru că, după aplicarea lor părul are un miros caracteristic. Pentru a preveni apariția acesteia, este necesar să se adauge la masca cu ceapa pulpa de banane sau suc de lamaie. În scopul de a preveni apariția unor mirosuri de ceapă pot fi folosite in măști câteva picături de ulei de rozmarin.
Dacă, totuși, mirosul de ceapa este încă, clătiți părul cu otet de mere diluat cu apa. În cazul în care aceste masti nu va plac , atunci va recomandam sa folositi masti cu mustar pentru cresterea parulu.