Masti pentru ten cu pulpa de rosii

Roşiile au numeroase beneficii asupra sănătăţii şi se folosesc cu succes şi în tratamentele cosmetice.Conţin multe vitamine, au o putere excelentă de curăţare, se găsesc aproape pe tot parcursul anului. Merită să le încerci!

PENTRU TEN USCAT

Una dintre cele mai simple măşti cu roşii este cea pentru persoanele cu tenul uscat. Ai nevoie de două roşii de mărime medie, le pasezi şi întinzi pasta astfel obţinută foarte bine pe faţă. Laşi să acţioneze timp de 10 minute, apoi clăteşti cu apă rece. Pasta de roşii are rolul de a curăţa pielea şi de a ajuta la închiderea porilor.


PENTRU TEN CURĂŢAT

Amestecă pulpa unei roşii coapte cu foarte puţină făină, până obţii o pastă omogenă. Întinde-o şi las-o pe faţă un sfert de oră, după care clăteşte cu multă apă. Îţi vei simţi tenul mai curat şi ţi se vor reduce porii dilataţi.


PENTRU TEN GRAS

Ia o roşie de mărime medie şi pasează pulpa fructului. Adaugă o linguriţă de miere şi amestecă bine pâ­nă se formează o pastă. Aplică pe suprafaţa tenului, evitând zona din jurul ochilor. Lasă să acţioneze 20 de minute. Pielea ta va avea un aspect proaspăt şi întinerit. Unul dintre efectele roşiei este acela de a ajuta la eliminarea excesului de sebum.


PENTRU LUMINOZITATE

Ia două roşii, pe care le decojeşti şi le zdrobeşti, apoi adaugi un gălbenuş de ou, o linguriţă de miere şi o lingură de făină. Pasta obţinută se întinde bine pe faţă şi pe gât, iar după ce se usucă, se spală bine pielea cu apă călduţă. Această mască îţi netezeşte tenul, îl curăţă de impurităţi, îndepărtează aspectul de oboseală şi redă luminozitatea. Poţi repeta procedura de până la trei ori pe săptămână.


PENTRU TEN NORMAL

Amestecă trei linguri de pulpă de roşii cu o lingură de ulei de măsline, apoi aplică pe faţă şi masează uşor câteva minute.  Clăteşte din abundenţă cu apă călduţă. Această mască este foarte hidratantă, iar uleiul de măsline este recomandat oricărui tip de ten.

Sursa: Libertatea pentru femei